بیانیه خصوصی‌سازی درباره اتهام به رییس این سازمان آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳

رسوب ۱۴۰هزار خودرو در پارکینگ خودروسازها

سازمان بازرسی کل کشور خواستار ارائه جدول زمان‌بندی ترخیص خودروهای ناقص از سوی شرکت‌های خودروساز شد. هم‌اکنون ۱۴۰هزار خودرو به‌بهانه نقص در پارکینگ خودروسازها رسوب شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 22
کد خبر: ۱۰۳۱۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست تخصصی رفع چالش‌های تأمین قطعات اصلی خودرو و کاهش خودرو‌های ناقص با حضور معاون وزیر صمت، مدیران عامل 2 شرکت خودروساز ایران خودرو و سایپا، مدیران عامل شرکت‌های قطعه‌سازی، نماینده انجمن قطعه‌سازان و نمایندگانی از گمرک و بانک مرکزی در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد.

 

غلام‌عباس ترکی، معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان در این نشست با بیان اینکه "عملکرد شورای رقابت قابل نقد است و نیازمند اصلاحاتی در ترکیب و نظامات حاکم در این شورا هستیم"، گفت: ما بازرسی از عملکرد شورای رقابت را از نظر ساختار و عملکرد در دستور کار قرار داده‌ایم که نتایج آن را اعلام خواهیم کرد.

 

معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر ضرورت ​اصلاحات نهادی در شورای رقابت و در ساختار شرکت‌ها و دستگاه‌های مرتبط با صنعت خودرو، در خصوص چالش‌های مرتبط با گمرک در بحث ترخیص قطعات خودرو نیز گفت: مشکلاتی در حوزه ضمانت‌نامه‌ها و موضوع ماده 42 سازمان گسترش در این نشست مطرح شد که به‌نظر می‌رسد قابل حل باشد.

 

وی افزود: درخواست ما از بانک مرکزی این است که مساعدت بیشتری را با شرکت‌های خودروساز و قطعه‌ساز داشته باشیم.

 

ترکی نظام قیمت‌گذاری خودرو را نارسا خواند و گفت: نظام موجود پاسخگوی نیاز جامعه نیست و نباید رانتی در کشور ایجاد شود که منافع آن نصیب تولیدکننده و مصرف‌کننده واقعی نشود و فقط به جیب مشتی دلال برود.

 

وی اضافه کرد: فکر می‌کنیم نظام قیمت‌گذاری خودرو باید آسیب‌شناسی شود و باید رویکرد متفاوتی در خصوص خودرو‌های اقتصادی و لوکس داشته باشیم.

 

معاون سازمان بازرسی کل کشور گفت: ملاحظاتی را که تاکنون به‌لحاظ شرایط زمانی و سیاست‌زدگی، مانع تصمیمات درست شده است، باید کنار بگذاریم.

 

وی تصریح کرد: ما نتایج بررسی‌های خود را که باید جامعیت داشته باشد در اختیار دولت و مسئولان ذی‌ربط قرار خواهیم داد تا شاهد تصمیم‌گیری درست باشیم.

 

معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور گفت: محدودیت‌های ساختاری، تحریمی و کرونایی را در بخش صنعت خودرو قبول داریم، اما بخش قابل‌توجهی از مشکلات این صنعت با ارتقای کیفیت مدیریت برطرف می‌شود.

 

ترکی در بخش دیگر این نشست تأکید کرد: از شرکت‌های خودروساز و قطعه‌ساز بازدید میدانی خواهیم داشت و بخشی از مشکلاتی که مطرح شد مربوط به تأمین ارز و سرمایه در گردش مورد نیاز است که بخش‌های مسئول باید مساعدت کنند.

 

وی گفت: مسئولان گمرک و بانک مرکزی توضیح دادند، اما برخی مسائل مربوط به مشکلات اجرایی است و مسئولان بازرسی وزارت صمت باید این موارد را تعیین کنند چرا که بخشی از آن به کیفیت مدیریت برمی‌گردد.

 

ترکی همچنین گفت: این‌که چه‌میزان از ظرفیت بخش خصوصی و روش‌های روزآمد مالی و تبدیل اموال و دارایی‌ها استفاده شود، به کیفیت مدیریت برمی‌گردد و انتظار این است که در نحوه مدیریت از ابزار‌های جدید استفاده کنیم تا چالش‌ها رفع شود.

 

وی برخی محدودیت‌های ساختاری، تحریمی و کرونایی را در وقوع مشکلات صنعت خودرو اثرگذار خواند و در ادامه متذکر شد: کافی است ما به برخی شرکت‌های خودروساز در منطقه نگاه کنیم که آیا مشکلات ما را دارند و شاید شرایط ما به‌لحاظ مشکلات تحریم با آنها متفاوت باشد، اما باید جمع‌بندی کنیم که چه‌میزان از مشکلات ما ناشی از عوامل بیرونی است.

 

معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور افزود: ما در این جلسه مطالب امیدوار‌کننده‌ای درباره کاهش خودرو‌های ناقص و مانده در پارکینگ‌ها شنیدیم، اما اگر قرار باشد مثلاً تا پایان مهر 50 هزار خودروی موجود روانه بازار شود و مثلاً بعداً باز شاهد 100 هزار خودروی ناقص یا مانده در کف پارکینگ‌ها باشیم اصلاً نیازی به برگزاری این جلسه نبود و ما از خودروسازان برنامه زمان‌بندی می‌خواهیم و در عین حال به‌دنبال برطرف کردن موانع آنها هم خواهیم بود.

 

ترکی گفت: در خصوص قیمت‌گذاری دستوری، کاهش سرمایه در گردش و مشکلات حمل‌ونقل مطالبی مطرح شد که امکان رفع آن در دستگاه‌های اجرایی وجود دارد.

 

رسوب 140هزار خودرو در پارکینگ خودروسازها زیبنده نیست

همچنین در ابتدای این نشست اشکان میرمحمدی، بازرس کل امور صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور به نگرانی دستگاه نظارتی و سازمان بازرسی از انباشته شدن خودرو‌های ناقص در پارکینگ‌ها و کارخانه‌ها اشاره کرد و گفت: این اتفاقات موجب شده است که عرضه خودرو در بازار ناکافی باشد و شاهد افزایش بی‌رویه قیمت باشیم.

 

میرمحمدی اضافه کرد: مشکلات تأمین قطعات در بخش گمرک و تأمین ارز هم از دیگر مشکلاتی است که قطعه‌سازان و تأمین‌کنندگان قطعات باید مشکلاتشان را در این جلسه بیان کنند تا ما در نهایت بتوانیم در برنامه زمان‌بندی‌شده این موضوع را مدیریت کنیم و خودرو‌های ناقص‌مانده در کف کارخانه به عدد قابل قبولی برسد.

 

وی گفت: ماندن 140 هزار خودرو به‌واسطه نقص قطعات در پارکینگ‌ها زیبنده نظام نیست و باید با عزم و اراده‌ای ملی و جدی این فضا را مدیریت کرد که در این راستا هم خودروسازان، هم قطعه‌سازان هم دستگاه‌های حاکمیتی و سیاست‌گذار بایستی با هم‌افزایی اقدام مقتضی معمول کنند.

 

بازرس‌کل صمت سازمان بازرسی کل کشور گفت: در رسانه‌ها هم مباحثی مطرح می‌شود که شاید تحویل ندادن خودرو‌ها عمدی باشد چرا که خودروسازان زیان دیده‌اند و برای اذهان عمومی این‌طور تلقی شده است که شاید خودروساز عرضه مناسب را انجام نمی‌دهد تا عطش در بازار همچنان بماند.

 

وی افزود: به‌عنوان دستگاه نظارتی ما مشکلات خودروسازان و مباحث مالی در تأمین قطعات را می‌دانیم، اما همانند سال گذشته که موفق شدیم این مشکل را با همکاری همه مسئولان ذی‌ربط حل کنیم امسال هم باید در این خصوص اقدامی جدی انجام شود.

 

میرمحمدی در بخش دیگر از این نشست گفت: براساس آخرین اطلاعات ارائه‌شده تا دیروز تعداد خودرو‌های ناقص تولیدشده و در کف پارکینگ‌ها مانده برای ایران‌خودرو 95 هزار دستگاه و برای سایپا نزدیک به 45 هزار دستگاه است، البته وضع سایپا از ایران‌خودرو بهتر است، اما ایران‌خودرو تنوع محصول بیشتری دارد.

 

وی گفت: بیشترین کسری قطعه در خودرو‌های مربوط به ایران‌خودرو و سایپا مربوط به ‌ای‌سی‌یو است که 91 هزار و 100 خودرو در ایران‌خودرو و 38 هزار و 159 دستگاه خودرو در سایپا به‌واسطه نبود این قطعه در کف پارکینگ‌ها مانده است.

 

بازرس‌کل صمت سازمان بازرسی کل کشور افزود: البته قطعات دیگری هم با کمبود مواجه است که حتماً باید قطعه‌سازان توضیحات خود را دراین خصوص ارائه کنند.

 

میرمحمدی خاطرنشان کرد: هفته آینده بازدیدی میدانی از پارکینگ‌های خودروسازان صورت خواهد گرفت و امیدواریم مشابه سال گذشته این بازدید‌ها و اقدامات مسئولان ذی‌ربط موجب شود که عدد خودروهای ناقص به میزان استاندارد برسد./تسنیم

ارسال نظر